Mina siffror
Lungvolym : 8L
Statisk Apnea : 5 min 11 sek
Dynamisk Apnea : 108 m
Konstant vikt: 42 m

"Det är något sjukt med en sport som syftar till att komma så nära döden som möjligt"

 

Undervattensbilder:

UV Rygby bilder från Simhallen
Dahab i Egypten
Perhentian i Malaysia
Gili Trawang i Indonesien
Phi Phi i Thailand


På väg ner i det stora blå...

Undervattensryggby

Något av det mest extrema man kan göra är att hugga upp ett hål i isen, ta ett djup andetag och hoppa i. Att sedan försöka hitta tillbaka till hålet innan luften tar slut . Problemet är att det inte är så lätt att se var vaken är. Att fridyka under isen utan en säkerthetslina vore lika med säkert död. Även fastän man har lina kan det bli spännande. Linnan kan trassla insig eller knytas upp då man är som längst från hålet.

Kommer snart


Fridykning under isen

Något av det mest extrema man kan göra är att hugga upp ett hål i isen, ta ett djupt andetag och hoppa i. Att sedan försöka hitta tillbaka till hålet innan luften tar slut . Problemet är att det inte är så lätt att se var vaken är. Att fridyka under isen utan en säkerhetslina vore lika med säker död. Även fastän man har lina kan det bli spännande. Linan kan trassla insig eller knytas upp då man är som längst från hålet.

Kommer snart!


Finska mästerskapen i fridykning 2001

Jag har alltid tyckt om att leka i vattnet och testa mina gränser. Men det var först när jag var runt 20 år som jag visste att det var fridykning som var en av mina favoritsporter. En kväll låg jag på soffan och såg filmen "Det stora Blå", den kom sedan att ändra mitt liv. Redan nästa dag var jag i simhallen och testade mina första längder under vattnet. Redan samma år var det dags för det första finska mästerskapet och självklart tänkte jag ställa upp.

Läs mera